omat kasvattamani orkideat

omat kasvattamani orkideat
Elämäntapana verkostointi

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Yli kymmenen vuotta olen etsinyt hyvää verkostoyritystä, ja nyt olen sellaisen löytänyt. Sitä ennen tein pitkän uran yrittäjänä. Toin Suomeen kaksi erilaista yritystä: ensimmäinen oli Color Me Beautiful-väri- ja tyylianalyysit. Näissä merkeissä toimin n. 10 vuotta, jolloin meitä oli parhaimmillaan 50 väri- ja tyylikonsulttia Suomessa. Tämä työ oli perinteinen business-malli ja sainkin tehdä töitä n. 8 kk vuodessa, että sain katettua kulut Mikonkadun studiostani, Espoon toimistostani, varastostani ja sihteerinpalkasta. Oma palkkani oli sitten sitä sun tätä vaikka rahaa liikkui paljon.

Siihen aikaan ei Suomessa ollut koruja ja tarvitsimme niitä CMB-työssämme, joten matkustin ainakin kahdesti vuodessa Lontooseen, vain hankkiakseni trendikkäitä koruja käyttöömme. Sitten Lontoossa aloittikin saksalainen Petra Döring koruverkoston, johon minut kutsui eräs englantilainen kolleega. Siitä alkoi  verkostourani, jota ilman en oikein osaa olla. Meillä oli niin valtavan hauskaa samalla, kun autoimme muita mukaan ja tietysti ansaitsimme valtavia summia siinä sivussa. Aivan niin, siinä sivussa, koska verkostomarkkinointi on sitä, että rahaan ei juurikaan keskitytä. Tietysti on hyvä tietää miten rahat muodostuvat, sekä itselle, että muille, koska raha tuntuu kiinnostavan kaikkia, vaikka Suomessa siitä ei jostain syystä saakaan puhua ääneen.

Onneksi minulla ei ole ongelmia rahasta puhumisessa, koska olen asunut ja käynyt koulujani lapsuudessani ja teini-ikäisenä Torontossa, Kanadassa. Siellä meillä oli luokalla 30 oppilasta ja yhtä monta kansallisuutta. Olen ollun maahanmuuttaja kahdesti. Ensin Torontoon ja kun olin kotiutunut sinne ajatuksena, että täällä elän niin jouduinkin muuttamaan takaisin Suomeen. Todellinen shokkihoito, koska suomenkielintaitoni oli hyvin huono, enkä muutenkaan ymmärtänyt mistä ihmiset puhuivat, vaikka sanoja ymmärsinkin. Siinä taisi mennä useampi vuosi, että pääsin yhtään kärryille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti