omat kasvattamani orkideat

omat kasvattamani orkideat
Elämäntapana verkostointi

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Minusta tuntuu, että ihmiset ovat peloteltu kuoliaaksi verkostomarkkinointi-sanalla. Tiedän kyllä syyn miksi. Vastaus kuuluu, että liian innokkaat, asioista tietämättömät uudet verkostoijat ovat tyrkyttäneet ihmisille asioita, joita he eivät halua tai tarvitse. Päällekäyvä käyttäytiminen ei ole kenestäkään mukavaa. Sitten yritetään väkisin saada ihmisiä mukaan kertoen, että raha tulee helposti kunhan vain liityt mukaan. Tämä ei voi olla kauempana totuudesta. Verkostomarkkinointi on työ, siinä missä muukin työ. Sitä täytyy opetella ja opiskella ja harjoitella koska muuten mennään puuta päin ja kovaa. Samalla myös pilataan koko asia muilta.

Verkostomarkkinointi on vain kanava tarjota ihmisille hyviä tuotteita, usein edullisemmin kuin jos ostaisimme ne kuluttajana kaupasta. Kauppa muuten saa myös provision omasta myynnistään, mutta jostain syystä se on ihan ok. Kaupalla on myös oma verkostonsa, mistä hankkii tuotteensa: on tukkuporras, alihankkija, tuottaja, mainsostaja jne. Onkohan asian niin, että kun kauppa on kasvoton niin tämä kateusjuttu, joka tuntuu olevan aika pinnalla jotenkin pääsee livahtamaan ohi kun ei tiedetä kenelle ne välit maksetaan?

Näinä päivinä kun uutisissa on niin paljon talousasioita ja ihmiset tuntuvat tarvitsevan rahaa niin yksi varteenotettava vaihtoehto on työ hyvässä verkostoyhtiössä - siis hyvässä sellaisessa. Se onkin viime vuosina ollut haasteellista. Hyvän verkostoyhtiön löytäminen kun ei ole ollut ihan helppo juttu, koska uusia yrittäjiä on tullut ja mennyt kuin sieniä sateella. Kokeilin ja tutustuin aika moniin, koska olin vakuuttunut, että hyviäkin on.  Hyvän verkostoyrityksen tuntee mm. siitä, että heillä on hyvä maine, hyvät ja mielenkiintoiset tuotteet, luotettavat yhteistyökumppanit, kunnon taustatuki ja palkkiot maksetaan säännöllisesti. Muitakin asioita kannattaa ottaa huomioon mutta jos nuo mainitsemani asiat ovat kunnossa niin sitten kannattaa tutkia enemmän kyseistä yhtiötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti